Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

İhracatçı KOBİ’lere Faizsiz Kredi

 

11.9.2008 10:43:29

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan İmzasıyla Yayınlanan Açıklamaya Göre İhracatçı KOBİ’lere Faizsiz Kredi İmkanı Sağlanıyor.

 

 

           ŞIRNAKHABER - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan imzasıyla yayınlanan yazıda  şunlar belirtildi: “Hükümet olarak Türkiye ekonomisinin ana omurgasını oluşturan KOBİ’lerimizi küresel rekabete rakipleri ile eşit koşulda yarıştırabilmek düşüncesiyle hareket ediyor, sorunların çözmeye çalışıyor, finansman maliyetlerini düşürmeye gayret ediyoruz.Bu çerçevede, 0 (sıfır) faizli kredi faiz desteği uygulamasını başlattık. Başlattığımız İstihdam Kredisi Faiz Desteği Programı, 1000+1000 KOBİ Yatırım Destek Programı, İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlara yönelik programlarımızda küresel finans piyasalarına kriz dalgalanmasının sürdüğü bir ortamda KOBİ’lerimize sanayicilerimize, üreticiler, esnaf ve sanatkarlara ‘CANSUYU’ vermeye çalıştık”

Yazılı açıklamada, “Sıfır Faizli Kredi Faiz Desteği Programlarına kredinin üst limiti 100 bin dolar, vadesi ise 6 ay olacak, kredi geri ödemesi 6 ay sonunda defaten yapılacaktır. Uygulamaya koyacağımız bu programla 650 Milyon dolarlık bir kredi hacmi yaratılacak. Sıfır faizli destek kapsamında oluşturulacak bu kaynağın %30’u kalkınmada öncelikli yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere %70’i de normal ve gelişmiş yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere kullandırılacak. Bu bölgeler arasında kullanılmayan kontenjanlar olursa diğer bölgelere tahsis edilir. Programdan, 250  kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı yada mali bilançosu 25 Milyon YTL’yi aşmayan imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve ihracat taahhüt eden KOBİ’ler yararlanabilecek” açıklandı..

Yazılı açıklamanın devamında “Destek programından ihracatçı KOBİ’lerin tamamı 100 bin dolar üst limitten kredi kullanırsa, 6500 işletme yararlanacak; 100 bin doların altında limitle kredi kullanılması durumunda ise krediden yararlanacak işleteme sayısı artacaktır.

Bu programdan yararlanmak isteyen ihracatçı KOBİ’ler, 15 Eylül 2008 Pazartesi günü mesai saati başlangıcı itibari ile, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası’na müracaat edebilecek.   Bankalara yapılacak başvuruları KOSGEB; belirlenen kredilere göre değerlendirecektir. Teminat sıkıntısı yaşayabilecek ihracatı KOBİ’ler, Kredi Garanti Fonu’na(KGF) teminat için başvurabilecektir.2023 yılında yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomisinden biri yapma hedefinin Türk özel sektörü, KOBİ’lerimiz, sanayicilerimiz sayesinde gelişebileceği bilinci ile CANSUYU uygulamalarımıza devam edeceğimizi birkez daha belirtmek istiyorum” denildi.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337959

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber